Maatschappelijk

Terug naar over ons

Maatschappelijk

Niet alleen ons eigen team is belangrijk, maar ook de maatschappij om ons heen. Daarom vind DGC het belangrijk om hierbij betrokken te zijn.

We zijn al langere tijd sponsor van verschillende goede doelen en lokale acties.Door dit te doen nemen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Of het nu gaat om een voetbalvereniging, een tennismarathon of een Familiehuis. DGC draagt graag haar steentje bij.

         

Familiehuis Daniel den Hoed          

Het Familiehuis Daniel den Hoed maakt het mogelijk dat kankerpatiënten en familieleden dichtbij elkaar kunnen zijn tijdens de moeilijke periode van ziekte en behandeling. Het huis biedt een warme logeerplek dichtbij het ziekenhuis en gasten ondervinden er steun bij lotgenoten en vrijwilligers. Het Familiehuis krijgt geen overheidssubsidies of financiële steun vanuit het ziekenhuis en is afhankelijk van giften en donaties. Het wordt gerund door een kleine betaalde staf en een grote groep vrijwilligers, samen bieden zij 365 dagen per jaar een warm, tijdelijk tweede thuis.

Momenteel wordt een nieuw en groter Familiehuis gebouwd in Little C, dat eind 2020 haar deuren zal openen tegenover het Erasmus MC.

www.familiehuis.nl