menu

Webshop login

Tijd voor Zomerbloemen met snijgroen

Datum
juni 12, 2019


Categorieën
Product informatie

Stralende kleuren en sprekende vormen: de zonnebloem (Helianthus), Moederkruid (Tanacetum) en Lamsoor (Limonium) staan de hele maand juli in de spotlights.

Waarom? Omdat alledrie vaak geassocieerd worden met de zomer.  Kom maar op met het warme weer!

Ook deze maand ging arrangeur Tanja van Bijlevelt voor ons aan de slag met de vrolijke bloemen. Niet alleen keek ze deze maand naar decoratiegroen dat mooi past bij de bloemen, maar ook naar groen dat deze (hopelijk) warme zomer goed overleeft.

In een overzichtelijke video laat ze graag zien hoe het groen en de bloemen verwerkt kunnen worden. Ideaal voor uzelf, of voor uw klanten. Bekijk deze video hier.

Maar er is veel meer mogelijk met de zomerbloemen gecombineerd met de verschillende soorten groen. Lees snel verder.

 

DE HELE ZOMER LANG.

Het liefste genieten wij de hele zomer lang van ons groen. Maar door warm weer, vakanties en uitjes is dit niet altijd mogelijk. Toch kunt u van deze soorten groen zo lang als u wilt genieten, het zijn namelijk gedroogde groensoorten, die daarom niet vergaan.

Tanja maakte in de boeketten en arrangementen gebruik van Pauwenveren, Mitsumata takken, Stypha en Triticum.

De pauwenveren laten zich prachtig combineren met de paarse en roze tinten van het Limonium. De veren geven een exotische uitstraling aan het arrangement. De veren hebben geen water nodig en zullen daarom lang mooi blijven.

Mitsumata kunt u herkennen aan de stevige takken. Tanja koos in deze boeketten voor de gebleekte variant. Maar wij hebben veel meer vrolijke kleuren verkrijgbaar in ons assortiment. Bent u op zoek naar een bepaalde kleur? Neem dan gerust contact met ons op.

Stypha geeft een zachte uitstraling aan het boeket. De veerachtige takken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij kozen bij de zonnebloem voor een gele variant. Tanja liet de takken subtiel uit het boeket steken, wat een vrolijk geheel!

Triticum is een tarwesoort. Het blad is gedroogd en heeft geen water nodig. Net als de andere gedroogde soorten is Triticum in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar wij vonden de gebleekte takken het mooiste combineren bij de vrolijke zomerbloemen.

 

GROEN IS DE BASIS!

Naast de gedroogde groensoorten koos Tanja ook voor een aantal verse groensoorten. De groene kleur zorgt ervoor dat de vrolijke kleuren van de zomerbloemen nog feller uit het boeket springen.

Tanja koos voor Asparagus Plumosus, Asparagus Umbellatus en Thlaspi Green Bell.

Asparagus is een bekende bij vele. Het groen is ontzettend populair. Mede omdat er meer dan 600 verschillende soorten Asparagus zijn. De een nog mooier dan de ander.

Zo is het verschil tussen Plumosus en Umbellatus al goed te zien. Plumosus geeft een zachte uitstraling. Terwijl Umbellatus juist meer volume geeft.

Thlaspi Green Bell is een minder bekend product. Dit terwijl het een ontzettend gaaf product is. Het groen heeft kleine ronde blaadjes aan het eind van de vertakkingen. Dit geeft een vrolijk effect. Omdat er tussen de ronde blaadjes ruimte zit, is het een luchtig groen. De felle kleur geeft het geheel een frisse uitstraling. Perfect om te combineren met de zomerbloemen.

 

Neem vooral eens een kijkje in onze webshop voor de gebruikte producten, of voor andere gave groenproducten.