menu

Webshop login

Leverancier in de spotlights: Plantex

Datum
juli 15, 2021


Categorieën
Behind the scenes

Aralia, Cat Palm en koffie. Zo ziet Diego’s dag eruit. En nee, hij drinkt niet alleen de koffie, maar verbouwd het ook!

Diego is de operations- en projectmanager bij Plantex. We namen contact met hem op en vroegen hem alles over deze Costa Ricaanse leverancier.

Hij gaf ons meer informatie over het bedrijf en de dagelijkse gang van zaken op de plantage en het verpakkingsstation. Lees alles over leverancier Plantex in ons interview.

 

 

1. Kunt u ons meer vertellen over het bedrijf?

Plantex is van oudsher een producent / exporteur van snijgroen. Aanvankelijk gericht op de productie van Ledervaren, heeft het bedrijf zich met de markt mee ontwikkeld.

Nu produceren we Aralia als hoofdproduct en Cat Palm in enkele kleine hoeveelheden. Tegenwoordig richt Plantex zich voornamelijk op de productie van Aralia en is het ook uitgegroeid tot een bekende producent van Speciale koffie.

 

2. Waar staat uw bedrijf voor?

Ambassadeurs van hard werken, hoge kwaliteit, eerlijke handel en precisielandbouw.

 

3. Hoe lang levert u al aan de WBE Groep?

9 jaar en tellende.

 

4. Welke producten levert u aan de WBE Groep?

Aralia & Cat Palm

 

5. Wat zijn volgens jou de voordelen van de WBE Groep?

De WBE groep heeft goede zakelijke relaties met zijn leveranciers, gebaseerd op duidelijke en directe communicatie. WBE heeft veel kennis van marktgedrag en daarmee kunnen we zeer efficiënt vooruit plannen. En wij, als leverancier, voelen grote economische steun van de WBE Groep. Betalingen zijn altijd op tijd en een goede planning zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

 

6. Wat is uw rol binnen het bedrijf?

Ik, Diego Berrocal (zoon), ben de Operations & Project Manager op de snijgroen plantage. Ook werk ik als algemeen directeur op de koffieboerderij en koffieproductie van het bedrijf.

 

7. Hoe ziet jouw dag eruit?

Omdat we veel verschillende taken en plichten hebben om te vervullen, zijn mijn dagen nooit precies hetzelfde.

Maar in een korte versie zou ik kunnen zeggen dat ik dagelijks naar de plantages ga (1 uur of meer verwijderd van mijn huis). Daar wandel ik over de plantage en controleer ik de kwaliteit. Ik probeer dit zo vaak als mogelijk en zelf te doen, omdat we een filosofie hebben van “Kwaliteit op het veld”.

Zodra de plantage tour voorbij is, doe ik het kantoorwerk dat in behandeling is. Ik ben verantwoordelijk voor het kopen van alle producten die naar de plantage gaan, ook voor enkele marketingtaken, R&D over nieuwe producten en gereedschappen, onderhoud en bediening van irrigatiesystemen, werking van verpakkingsfabrieken, kwaliteitscontrole en taakplanning voor de hele operatie.

Zodra al deze taken zijn behandeld of nog in behandeling zijn is het al meestal laat op de dag. De rest van de dag kan ik gebruiken voor boodschappen en / of vergaderingen die ik heb gepland.

 

8. Heeft u tips / trucs voor uw product?

We raden aan om de eerste centimeter van de steel af te snijden voordat je het product in de vaas zet (uiteraard met water), waarbij je het water twee keer per week ververst. We hebben ook gezien dat de Aralia en ander snijgroen veel langer meegaan als ze niet direct worden blootgesteld aan zonlicht.

Heb je een hele bos Aralia? Doe ze dan samen in een vaas en gebruik ze als hoofdproduct; dit ziet er erg mooi en fris uit!