menu

Webshop login

Leverancier in de spotlights Andromeda

Datum
oktober 13, 2021


Categorieën
Behind the scenes

Het is een zonnige herfstdag wanneer we langsgaan bij onze leverancier van Coniferen en andere kerstgroensoorten. Het is een perfect moment om langs te gaan bij leverancier Andromeda, want het seizoen is pas net begonnen, wat betekent dat de bomen nog vol zitten met groen.

Op grote velden groeien verschillende soorten coniferen naast elkaar. Eigenaren Wim en Peter geven ons een uitgebreide rondleiding over de velden heen.

 

Lees alles over Andromeda, de coniferen en het andere kerstgroen in het interview met Wim en Peter.

 

1. Kunt u ons meer vertellen over het bedrijf?

Wij hebben ons gespecialiseerd in mooie kerstgroensoorten voor bloemisten. Die kunnen hier op het zand van de Utrechtse Heuvelrug goed groeien en de WBE filialen zijn naar verhouding niet ver weg. De kwekerij voelt aan als een park met kortere en langere rijen coniferen in alle kleuren en soorten. Er is veel nieuwe aanplant, maar ook bomen van meer dan 50 jaar oud. Het is ook een fijne plek om te wonen en werken, niet alleen voor mensen, maar ook voor heel veel diersoorten.

 

2. Waar staat het bedrijf voor?

Wij willen de mooie en bijzondere groensoorten leveren voor met name de kerst. Het assortiment bevat veel exclusieve producten. De kwaliteit moet de beste in de markt zijn, met zuiverheid, lengte, uniformiteit en kleur. Ook de milieukwaliteit is met MPS-A+ het hoogst in de exportmarkt

 

3. Hoe lang levert Andromeda al aan de WBE Groep?

Als sinds de 60’er jaren werd door onze voorgangers geleverd aan een voorganger van WBE. Wij zijn er ca 20 jaar geleden bij de WBE groep gekomen. Al jaren mogen we alle filialen leveren en voelen we ons een deel van de WBE familie. Wij leveren daarom ook niet aan concurrenten van WBE.

 

4. Welke producten levert Andromeda aan de WBE Groep?

Het belangrijkste zijn de kerstgroen soorten: een pakket van ca 25 soorten vanaf begin oktober tot en met december. Daarnaast leveren we Leucothoe en Corylus (krulhazelaar).

 

5. Wat zijn volgens jou de voordelen van de WBE Groep?

De WBE Groep is een groep met heel fijne en betrouwbare medewerkers, waar we al vele jaren met genoegen mee mogen samenwerken. De continuïteit en onderling respect binnen de WBE groep maakt dat de groep floreert en zij nemen ons in hun kielzog mee.

 

6. Wat is jouw rol binnen het bedrijf?

Wij zijn binnen Andromeda de 2 firmanten/kwekers. Dus uiteindelijk voor alles verantwoordelijk van strategie tot vaatwasser en we voelen ons voor niets te min.

 

7. Hoe ziet jouw dag eruit?

Wij staan niet zo vroeg op als de WBE’ers, zeker niet in het najaar en in de winter, want in het donker kunnen we toch niets knippen op de kwekerij. In de drukke tijd komen ’s ochtends de meeste bestellingen binnen. We maken de planning zodat de medewerkers dan met plezier kunnen werken. En zelf doen we die klussen die dan overblijven, dat is deels zelf knippen, maar vooral de bestellingen klaarmaken en alle overige klussen en klusjes.

 

8. Heb je tips / trucs voor jullie product?

Belangrijkste tip is: begin op tijd voor de kerst. Een goede planning is de basis van succesvolle kerstverkopen. Het groen is best lang houdbaar in de koeling of buiten in de schaduw. Bij een goede planning kun je met de kerst goede zaken doen, want kerst wordt met loop der jaren nog steeds een belangrijker thema.