menu

Webshop login

De Hortensia met het mooiste snijgroen

Datum
juli 10, 2019


Categorieën
Product informatie

Frisgroen, helder wit, hemelsblauw, dieppaars en nog veel meer kleuren. De Hortensia stelt nooit teleur.  De bloeiende wolken brengen ons helemaal in de zomersferen. Daarom staat de bloem de hele maand augustus in de spotlights.

Van prachtig bruidsboeket, tot krans en indrukwekkend rouwboeket. Met de hortensia kunt u alle kanten op. Naast dat er ontzettend veel verschillende kleuren zijn, zijn er ook verschillende cultivars verkrijgbaar. Voor ieder boeket een prachtige bloem. Ook kent de Hortensia vele symbolische betekenissen. De meest gebruikte is toch wel “dankbaarheid”.

Hoe ga je aan de slag met de Hortensia? Dat laat onze arrangeur Tanja van Bijlevelt (@natuurlijkgemaakt) graag zien. Zij koos deze maand weer een aantal groensoorten die perfect passen bij de indrukwekkende Hortensia.

 

ARALIA

Als stevige basis voor het boeket koos Tanja voor Aralia. Het blad wordt  veel gebruikt als omvang van een boeket. Zoals te zien in de voorbeelden. Het Aralia blad is jaarrond verkrijgbaar. De donkere kleur laat zich prachtig combineren met de kleuren van de Hortensia.

 

EUCALYPTUS

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Eucalyptus verkrijgbaar. Tanja koos in combinatie met de Hortensiabloemen voor Populus en Cinerea. Cinerea is te herkennen aan de grijze kleur. Het ronde blad loopt rondom de steel. Een ideaal groensoort om tussen de bloemen uit te laten steken. Populus heeft ook grijzige blaadjes. het groen is een mooie opvuller voor het boeket.

 

PITTOSPORUM RALPHI

Licht aan de binnenkant, donker aan de buitenkant, het blad van Pittosporum Ralphi is ontzettend leuk om te zien. Het blad geeft, dankzij de twee kleuren, een speels effect. Tanja gebruikte het blad in een rouwarrangement. Het groen steekt subtiel tussen de bloemen uit. Bekijk ook onze video om zelf aan de slag te gaan.

 

SENECIO

Het lichtgekleurde, bijzonder gevormde Senecioblad geeft een exclusieve uitstraling. Gecombineerd met de pastelkleurige  hortensiabloemen is het een feestje in de vaas. Of u het blad nu gebruikt in een krans of in een boeket, het blad blijft ontzettend mooi!

 

ECHEVERIA

De succulent is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Echeveria heeft stevige blaadjes. Ideaal aan Echeveria is dat het groen bijna niet vergaat. Het groen overleeft hitte en droogte door water op te slaan in de blaadjes.