menu

Webshop login

Snijgroen bij de Alstroemeria

Datum
augustus 16, 2019


Categorieën
Product informatie

We willen er misschien nog niet aan denken, maar volgende maand begint de herfst alweer, om precies te zijn 23 september.

Niet getreurd! Onze arrangeur Tanja ging ook voor de maand september weer aan de slag met de bloem van de maand. Omdat we de zomer nog even willen vasthouden in september koos Tanja voor verschillende tropische groensoorten bij de bloem van de maand, de Alstroemeria.

 

GROEN VAN OVER DE HELE WERELD

Westland Bloemen Export importeert groen van over de gehele wereld. Zo komen er verschillende groensoorten uit de westkust van Amerika, maar ook uit Afrika, Azië, Australië en Europa. Veel van deze soorten zijn jaarrond verkrijgbaar, waardoor we het hele jaar kunnen genieten van zomerse sferen in huis.

 

AUSTRALIË

Speargrass en Umbrella zijn producten die helemaal uit Australië komen. Producten uit Australië worden één keer per week vers ingevlogen.

Speargrass is een flexibel grassoort. Dit wil zeggen dat er ook gevlochten en gebogen kan worden met het gras. Dit heeft Tanja daarom ook gedaan.

 

Umbrella is te herkennen aan de parapluvorm, vandaar ook de naam. Het frisgroene blad geeft het arrangement een luxe uitstraling. Daarom is umbrella ook een geliefd product in bruidsboeketten.

 

AFRIKA

In het voorbeeld boeket, gemaakt door Tanja, zijn ook verschillende soorten Kaapsgroen te zien. Kaapsgroen is een verzamelnaam voor diverse Zuid-Afrikaanse groenproducten. Deze groensoorten groeien in een regio vlakbij de zuidelijke punt van Zuid Afrika.

De soorten waar Tanja voor koos zijn Kaaps Berzelia Galpini, te herkennen aan de gele balletjes. En Kaaps Safari boeket; verschillende soorten Kaapsgroen gemixt door elkaar. De verschillende kleuren gecombineerd met de vrolijke kleuren van de Alstroemeria zorgen voor een zomers geheel.

Een ander product uit Afrika is de protea. In het boeket is de Protea Black Beauty te zien. Een prachtig product met een vrolijke roze buitenkant en een zwarte binnenkant. Zeker een exotische eyecatcher in een boeket!

 

EUROPA

Het blad ziet er misschien heel exotisch uit, maar komt gewoon uit Europa. We hebben het over het Phormium blad. Tanja koos in het arrangement voor Phormium Variegated.  Het blad is ideaal om te vouwen. Phormium geeft een extra leuk effect door het te gebruiken in een glazen vaas, zoals te zien in het voorbeeld.

 

AZIE

Raphis en Asia mix komen uit Azië. Beide uit Sri-lanka. De producten uit Azië worden per luchtvracht naar onze filialen verzonden.

 

Raphis is te herkennen aan het grote, groene blad. Het blad is ideaal om te gebruiken als omvang van een boeket. Dit is ook te zien in het boeket dat Tanja heeft gemaakt.

Het palmblad heeft de vorm van een waaier. Het uiteinde van de bladvingers loopt uit in een dunne punt. Soms worden deze punten afgeknipt, dan heet het product Raphis cutted.

 

Asia Mix is een ideaal product wanneer u niet kunt kiezen tussen alle mooie producten uit Azië. De mix bevat verschillende soorten groen. In de mix zitten verschillende kleuren, maten en soorten. Dit zorgt voor leuke effecten in een boeket of arrangement.