menu

Webshop login

Ga aan de slag met de opvallende Iris

Datum
februari 13, 2019


Categorieën
Product informatie

Elegante bloemen met drie hangende en drie staande bloembladeren maken van de Iris een van de meest opvallende voorjaarsbloemen. Een prachtige bloem om te zien, daarom staat de schoonheid de hele maand maart in de spotlights.

 

Onze arrangeur Tanja van Bijlevelt (@natuurlijkgemaakt) ging weer aan de slag voor ons. Ook deze maand laat Tanja weer zien hoe ons prachtige groen gecombineerd kan worden met de Iris tot een prachtig boeket of arrangement. Lees snel verder.

 

AUSTRALISCH GROEN

Steeds vaker zien we dit prachtige groen terug, maar het kan nog veel vaker gebruikt worden: Australische producten. We hebben een groot assortiment Australische producten. Waarin de een nog mooier dan de ander is. Het Australische groen geeft een luxe uitstraling. Voor de arrangementen met de vrolijke Iris koos Tanja voor een combinatie met het mooie Koala en Emu feather. Beide prachtige producten om te gebruiken!
Het Koala varen is te herkennen aan de felgroene kleur. Het groen is een goede vuller van het boeket of arrangement. Dit komt omdat het groen veel volume heeft.
Emu feather heeft een lange steel waar het blad luchtig aan groeit. Omdat het blad verschillende kanten op gaat heeft het groen een speels effect.

Om zoveel mogelijk uit het groen te halen heeft Tanja alles gebruikt. Zo is in de krans te zien hoe het zachte Koala groen gebruikt is. De takjes, waar het groen vanaf is gehaald heeft ze weer gebruikt in de arrangementen met Salixtakken. Op deze manier gebruikt u het groen optimaal.

Maak zelf een arrangement met de Iris. Bekijk de “do-it-yourself-video” hier. 

 

ASPIDISTRA BONT

Aspidistra is een mooi, stevig blad. Ondanks de stevigheid van de bladeren is het blad goed buigzaam. Daarom wordt het blad ook veel gebogen gebruikt in bloemenarrangementen. Ideaal om te gebruiken als rand van een boeket.
Tanja koos deze maand niet voor het “normale” groene blad, maar voor de bonte variant. Met de lichte strepen geeft het groen ons direct zin in het voorjaar. In combinatie met de blauwe kleur van de Iris en het felle Australische groen is het bonte blad een feest om naar te kijken!

 

BLOESEMTAKKEN

Kersenbloesem of Salixtakken. We raken er niet over uitgepraat. Ook deze maand maken we nog graag gebruik van de vrolijke takken. Tanja knipte de berkentakken dezelfde lengte als de Irisbloemen. Gecombineerd met het vrolijke Emu feather is het een vrolijk geheel om te zien. Laat het voorjaar maar beginnen!

 

TYPHA

Het dunne, fris groene blad van Typha is een populair product. Het blad is flexibel. Vaak zien we dat het blad wordt gebruikt om lussen mee te maken of te weven en vlechten. Er is veel mogelijk met het groen. Dat laat Tanja goed zien in het arrangement.