menu

Webshop login

Groen bij de bloem van de maand: De Gerbera

Datum
maart 14, 2018


Categorieën
Product informatie

Uit onderzoek blijkt dat mensen houden van dingen die hun zintuigen stimuleren. Een prachtig boeket met mooie bloemen en nog mooier groen prikkelt verschillende zintuigen tegelijk; het oog door de prachtige vormen en kleuren, reukzin wordt gestimuleerd door de onweerstaanbare geur van sommige bloemen en groen en de tast wordt beïnvloed door de hoge aaibaarheidsfactor.

De bloem van de maand april weet alle zintuigen te prikkelen door zijn grote dosis vrolijkheid! De Gerbera past met haar frisse kleuren en speelse vormen bij ieder interieur en bij iedere gebeurtenis, dus met Gerbera’s zit u altijd goed.

Haal het beste uit de Gerbera door haar te combineren met verschillende soorten groen. Onze bloemist Tanja van Bijlevelt heeft een aantal prachtige voorbeelden gemaakt.

 

EEN GOEDE BASIS

De Gerbera is in ontzettend veel verschillende kleuren en vormen te krijgen. Zo zijn er witte, rode, gele, roze, paarse, oranje en groene Gerbera’s.  Salal is een groensoort dat zorgt voor een goede basis voor de vrolijke bloem. De groene kleur van het blad combineert prachtig met alle kleuren Gerbera’s. Ook zorgt het blad voor een goede basis. Salal is namelijk een goed vullend blad dat lang houdbaar is. Zo kunt u lang genieten van uw boeket!

 

GA ALLE KANTEN OP

De Gerbera is alles behalve een saaie bloem! Door de verschillende vormen die de Gerbera heeft straalt ieder boeket iets anders uit. Daarom heeft ze ook een groensoort nodig wat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Flexigras is hier een geschikte kandidaat voor! Het gras kan gebogen, gevlochten en gedraaid worden zonder dat het breekt. Gaat u voor een net, wild, romantisch of modern boeket? Met het gras kunt u doen wat u wilt!

 

VELE VERSCHILLENDE SOORTEN

Net als de Gerbera zijn er ontzettend veel verschillende soorten Asparagus verkrijgbaar. Wel meer dan 300 verschillende soorten! Iedere soort  geeft zijn eigen look & feel aan een boeket.

In combinatie met de Gerbera kozen wij voor de Asparagus Umbellatus. De groene torentjes komen vrolijk tussen de Gerbera’s door in het boeket en geven een speels uiterlijk aan het boeket.

 

ELEGANTIE STAAT VOOROP

De Gerbera staat symbool voor onschuld en puurheid. Een prachtige symboliek om mee te geven in een boeket. Laat uw boeket elegantie uitstralen door er koraalvaren aan toe te voegen. Het veerachtige, elegante groen heeft smalle blaadjes. De blaadjes zijn zo dun dat het wel takjes lijken. Wat de varen extra gaaf maakt is dat het groen te verven is in verschillende kleuren.