menu

Webshop login

Groen bij de bloem van de maand: de Pioenroos

Datum
maart 9, 2018


Categorieën
Product informatie

Het is bijna juni en dat betekent dat het tijd is voor de beeldschone pioenroos. Deze lieveling laat in de  maand juni vele vazen stralen, want wie wordt er nu niet blij van een prachtige pioenroos. Ook in bruidsboeketten en centerpieces is de bloem vaak te zien.

De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. Als cadeau tijdens Moederdag is de bloem ook een aanrader!

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet! Genoeg mogelijkheden dus om een prachtig boeket of arrangement te maken met de pioenroos. Onze bloemist Tanja van Bijlevelt koos deze maand voor groensoorten waar u zelf misschien helemaal niet aan zou denken bij de Pioenroos. Extra leuk dus! Laat u inspireren.

 

LEDERVAREN

Het Ledervaren is al enkele decennia lang een veel gebruikt product. Daarom wordt het groen vaak het begin van de groenketen genoemd. Wie denkt dat het Ledervaren daarom saai is heeft het helemaal mis!

Met het herkenbare, groene blad kunt u verschillende kanten op. Door de verschillende maatvoeringen kunt u heel groot werken in bijvoorbeeld een boeket of arrangement, maar ook klein is het prachtig in een corsage.

 

RUSCUS

Het blad van de Israëlische ruscus is donkergroen, ovaal en stevig. De donkere kleur van het blad zorgt ervoor dat de vrolijke kleur van de pioenroos uit de vaas knalt!

Het Israëlische Ruscus is niet alleen heel mooi om te gebruiken maar heeft ook een lange houdbaarheid. Genoeg redenen om het blad te gebruiken.

 

PITTOSPORUM

Er zijn verschillende soorten Pittosporum. Allemaal prachtig op hun eigen manier. Onze bloemist Tanja heeft twee soorten gebruikt bij de Pioenroos namelijk Pittosporum Nigra en Pittosporum Ilan. Beide totaal verschillend van elkaar.

Pittosporum Nigra is te herkennen aan het fijne blad met bonte kleur. het blad geeft ontzettend veel volume in een boeket. Onze bloemist Tanja maakte een prachtig gestoken rouwarrangement van het pittosporum in combinatie met de Pioenroos.

Pittosporum Ilan is te herkennen aan het ovale blad. Het blad heeft een groene kleur met een lichte rand. Een heel ander blad dan het Pittosporum Nigra, maar toch even mooi!