menu

Webshop login

Groen bij bloem van de maand: Voorjaarsbloemen

Datum
februari 14, 2018


Categorieën
Product informatie

De lente staat voor de deur, een uitgelezen kans om dit te vieren met niet één, maar drie voorjaarsbloemen op de bloemenagenda. Deze maand staan de Ranonkel, Anemoon en Leucospermum in de spotlights.

De bloemen zijn stuk voor stuk prachtig om te zien.  Ondanks de grote verschillen tussen de bloemen hebben ze een ding gemeen:  ze zijn in ontzettend veel verschillende kleuren te vinden. Zo is de Ranonkel in het wit, geel,oranje, roze, rood en paars te vinden. De Anemoon in het wit, roze, rood tot zelfs violet en blauw. De Leucospermum is tegenwoordig niet meer alleen oranje maar ook in het okergeel, citroengeel en roodachtige kleur verkrijgbaar. Genoeg keuze dus!

Gelukkig hebben wij ook genoeg soorten groen om de verschillende kleuren en vormen een extra boost te geven!

 

EUCALYPTUS CINEREA

Bijvoorbeeld met het grijzige groen van de Eucalyptus Cinerea.  De ronde blaadjes zijn niet alleen ontzettend mooi om te zien. Het blad heeft ook een heerlijke geur.

Wist u  dat de bekende grijzige kleur van het blad verdwijnt wanneer het blad nat wordt?  Dit komt omdat het blad, wanneer het droog is, een stofje aanmaakt wat voor de grijzige kleur zorgt.

Cinerea kan op ontzettend veel verschillende manieren gecombineerd worden met de bloemen van de maand.  Of u het blad nu met één bloem combineert of in een groot boeket, het blad zorgt voor een vrolijk effect!

 

BLOESEMTAKKEN

Met bloesemtakken haalt u het voorjaar vast in huis. Combineer de bloesemtakken met voorjaarsbloemen en het voorjaarszonnetje begint spontaan te schijnen.

Onze bloemiste Tanja van Bijlevelt gebruikte in de boeketten de prachtige Ginster takken en Chaenomeles takken. Beide takken bloeien open in vrolijke roze gekleurde bloemen. Maar beide soorten zijn ook in andere kleuren verkrijgbaar.

 

PISTACHE

Het smalle donkergroene Pistacheblad is verwerkt om opvulling te geven aan het boeket. Pistache  is een populaire opvuller, dit komt omdat het blad veel volume geeft, maar ook omdat het blad lang houdbaar is.

 

MONSTERA

Monsterablad is tegenwoordig ontzettend populair. Vaak wordt het blad zonder andere versieringen in een vaas gezet. Het blad is stevig en in verschillende maten verkrijgbaar. Dit maakt het een geliefd blad.

In dit boeket heeft Tanja het blad omgevouwen waardoor het een bijzonder effect geeft.  Samen met de felle kleuren van de bloemen van de maand geeft dit boeket een tropisch, zomers gevoel!