menu

Webshop login

Snijgroen bij de bloem van de maand: de Freesia

Datum
januari 10, 2018


Categorieën
Product informatie

WILD OF JUIST KLASSIEK, MET DE FREESIA  KUNT U ALLE KANTEN OP!

Ondanks dat het nog eventjes duurt, willen we u alvast voorbereiden op de volgende maand. Tijdens de maand februari staat namelijk een veelzijdige bloem op de agenda.

De Freesia is een prachtige bloem met een bijzondere bloeiwijze. De bloemknoppen van de bloem groeien netjes op een rij. Dit wordt ook wel een kam genoemd.  De Freesia is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wat de bloem nog leuker maakt is dat veel soorten een heerlijke zoete geur hebben. Naast alle schoonheid staat de Freesia symbool voor onvoorwaardelijke  liefde. Mooi en betekenisvol!

Geef de bloem een extra boost door hem te combineren met het juiste groen. Uiteraard vertellen wij u hier graag meer over. Om u nog meer te inspireren heeft Tanja van Bijlevelt een aantal voorbeelden met de Freesia’s en ons groen gemaakt.

 

WILD BOEKET.

Bijvoorbeeld met Ruscus. Het smalle Italiaanse blad combineert prachtig in combinatie met verschillende kleuren Freesia. Het blad geeft extra volume aan het boeket. In het boeket geeft het Ruscus blad een speels effect.

Een andere groensoort die is gebruikt in het boeket is Eucalyptus Nicoli. Het blad is nog smaller en een stuk langer dan het Ruscus blad. Met de grijsgroene kleur valt het blad op in een boeket. Door de lange, smalle vorm van het blad heeft wat weg van de bloeiwijze van de Freesia, dit maakt het extra leuk om ze samen te combineren.

 

KRANS, GROOT BOEKET OF ENKEL VAASJE

Een groensoort wat ontzettend populair is bij de Freesia is het Asparagus groen. Er

zijn ontzettend veel verschillende soorten Asparagus verkrijgbaar. Met zoveel verschillende soorten groen en een veelzijdige bloem kunnen we alle kanten op. Dat is aan de voorbeelden wel te zien.

In de voorbeelden is gebruik gemaakt van Asparagus Plumoses. Deze soort geeft een zachte uitstraling aan het boeket. Let wel op dat er op het groen scherpe doorns kunnen zitten.

 

KLASSIEK BOEKET

Wanneer u voor een klassieke uitstraling wilt gaan is de combinatie van de Freesia en Aralia een aanrader! Het blad is al ontzettend lang populair en wordt veel gebruikt als omvang van het boeket. Zo ook in ons voorbeeld. De donkergroene kleur van het Araliablad en de witte kleur van de Freesia geeft een klassieke uitstraling.