menu

Webshop login

Op bezoek bij Plantex S.A.

Datum
april 25, 2017


Categorieën
Behind the scenes

Plantex S.A., gevestigd in Costa Rica, is een producent van Aralia (Fatsia japonica), Ledervaren (Rumohora adiantiformis) en Catpalm (Chamaedorea cataractarum).

De plantages liggen op de hellingen van de Poás en Barva vulkanen, gelegen op in de bergen rond de Centrale Vallei van Costa Rica rond San Jose, Alajuela en Heredia.

PRODUCTEN VAN PLANTEX

Het koele klimaat, de vulkanische bodem en de juiste hoogte boven zeeniveau zijn de belangrijkste factoren die bijdragen aan de kwalitatief zeer goed productie door Plantex van de 3 soorten bladgroen.
Aralia (Fatsia japonica), het belangrijkste product van Plantex, heeft zeer speciale kenmerken voor wat betreft kleur, textuur en de sortering van diverse maten. Ook blijft het verse product geruime tijd goed in de vaas . Dit alles zorgt er voor dat het product prima kan worden gebruikt voor diverse soorten boeketten en andere vormen van bloemarrangementen.

DUURZAAM

Plantex investeert continue in onderzoek en ontwikkeling om hun producten verder te verbeteren. Gedurende het productieproces, wordt het principe van ‘precisielandbouw’ toegepast. Programma’s voor continue monitoring van ziektes heeft er toe geleid dat het gebruik van landbouwchemicaliën sterk verminderd is en dat er vaker gebruik gemaakt wordt van producten met een lage milieu-impact, onder andere door het gebruik van bijenpopulaties en andere bestuivende insecten en het gebruik van nuttige bacteriën. Hierdoor is het landbouwecosysteem in de plantages verbeterd en laten zij zien zeer bewust te zijn van milieuvriendelijk productie.

Op het gebied van voeding werkt Plantex zeer nauw samen met wetenschappers van het Onderzoekscentrum van de Universiteit van Costa Rica (CIA). Gezamenlijk is gewerkt aan de bepaling van precieze voedingsbehoeften voor de verschillende gewassen en optimalisatie van mest- en waterverbruik, onder andere door de ontwikkeling en toepassing van een druppel-irrigatie systeem.

Ook nadat het product is geplukt heeft Plantex diverse processen geïmplementeerd voor het continu hydrateren van het snijgroen, het schoonmaken van de individuele bladeren, het schematisch sorteren van de bossen voor optimale presentatie en als laatste het verpakken in afbreekbare “Royal Greens” dozen.

Plantex is een maatschappelijk verantwoorde onderneming die in het productie- en verwerkingstraject de hoogste standaarden nastreeft. Alle werknemers hebben op het bedrijf de beschikking over de meest moderne middelen en worden opgeleid om zich verder te ontwikkelen. Ook is Plantex nauw betrokken bij sociaaleconomische programma’s in de regio en hebben werknemers en hun families toegang tot medische zorg.