menu

Webshop login

Op reis naar Centraal Amerika – Helechos Ticos S.A.

Datum
november 30, 2016


Categorieën
Behind the scenes

Afgelopen november reisde de WBE-groep af naar Centraal Amerika. In Centraal Amerika gingen de afgevaardigden van de WBE-groep langs verschillende kwekers. Tijdens de reis was, naast dat het ontzettend interessant is om te zien hoe de productie verloopt,  het contact met de kweker belangrijk voor de WBE-groep..

HELECHOS TICOS S.A.

Helechos Ticos S.A. is een onderdeel van Grupo Rohrmoser. Deze in 1984 opgerichte groep is actief op het gebied van landbouw, bijvoorbeeld Vanille en Ledervaren en veeteelt.

De WBE-groep is al vanaf het begin een afnemer van het bekende “Helechos Ticos” ledervaren.

Het ledervaren wordt verbouwd op plantages die zijn gelegen in Dulce Nombre de San Isidro de Alajuela, Costa Rica. Deze locatie ligt in een hooggelegen dal tussen de vulkanen Poas en Barva op een gemiddelde hoogte van circa 1.500 meter. Deze hoogte samen met de vulkanische ondergrond vormen de basis voor een uitstekende kwaliteit ledervaren. Het ledervaren is een klassieker in het decoratiegroen en nog steeds populair bij bloemisten en arrangeurs.

KWALITEIT STAAT VOOROP

Helechos Ticos S.A., onder leiding van Manfred Rohrmoser, produceert een topkwaliteit ledervaren in de maten junior, medium en large. Na het plukken vinden diverse kwaliteitscontroles plaats en komen alleen de beste takken in de goed gegradeerde bossen terecht welke gezakt of vacuüm in dozen verpakt worden voor export naar de WBE-groep.

Kwaliteit staat voorop bij Helechos Ticos S.A.; de basis hiervoor ligt volgend Manfred Rohrmoser in een gezonde werkomgeving en een schoon milieu. Ook investeert het bedrijf in haar werknemers met continue training en  scholing. Helechos Ticos S.A.  is maatschappelijk zeer betrokken in de samenleving en draagt hier op diverse manieren in de gemeenschap aan bij.

Helechos Ticos S.A. – al meer dan 30 jaar een stabiele en betrouwbare partner van de WBE-groep.