menu

Webshop login

Op reis naar Centraal Amerika Caramba farms

Datum
november 27, 2016


Categorieën
Behind the scenes

Afgelopen november reisde de WBE-groep af naar centraal Amerika. In centraal Amerika gingen de afgevaardigden van de WBE-groep langs verschillende kwekers. Tijdens de reis was, naast dat het ontzettend interessant is om te zien hoe de productie verloopt,  het contact met de kweker belangrijk voor de WBE-groep.

CARAMBA FARMS

Een van de kwekers waar de groep langs is gegaan is Caramba Farms. Caramba Farms is een bedrijf in Costa Rica.  Ze zijn de grootste producent en exporteur van Phoenix Roebellinii in Costa Rica.  Caramba Farms levert al ruim 20 jaar Phoenix Roebellinii, Cordyline Terminalis en Cyca Revoluta aan de WBE-groep.

De Phoenix Roebellinii is een palmsoort die geteeld wordt op uitgestrekte velden in het gebied rond Guapiles, Limon in Costa Rica. De vorm en sterkte van deze palmtakken maken ze zeer geschikt om te gebruiken in diverse boeketten en arrangementen.

Ook de Cordyline, die beter bekend is onder de namen Green Tie en Black Tie, groeit als struik in hetzelfde gebied en het blad is door haar vorm en intense kleuren erg populair bij bloemisten en arrangeurs.

De Cyca Revoluta is een langzaam groeiende plant die puntige, heldergroene bladeren voortbrengt.

MPS A+ CERTIFICAAT

Caramba Farms, onder leiding van eigenaar Manuel Lachner en productie manager Yasmira Petit, besteedt veel aandacht aan het verwerkingsproces nadat de diverse bladsoorten zijn geplukt. Meerdere controles op kwaliteit, bewatering, sortering, verpakking (inclusief VacPac), koeling, opslag en transport zijn zeer goed geregeld binnen dit bedrijf dat al jarenlang het MPS A+ certificaat draagt. Caramba Farms werkt volgens internationale wet- en regelgeving en draagt haar steentje bij als maatschappelijk verantwoord ondernemer, waarbij de positie van de werknemers en hun families centraal staat op het gebied van onder andere onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg.

Caramba Farms – al decennia lang een betrouwbare partner van de WBE-groep. Meer informatie lezen over Caramba Farms? Neem dan een kijkje op hun website: http://www.carambafarms.com. Hier zijn verschillende foto’s en video’s over de producten van Caramba Farms te zien.