menu

Webshop login

Groen bij de bloem van de maand: De Lelie

Datum
juni 13, 2018


Categorieën
Product informatie

Een nieuwe maand, betekent een nieuwe bloem van de maand. We sluiten de eerste helft van het jaar af met de stijlvolle Lelie.

Lelies zijn niet alleen veelzijdig qua kleur, vorm en grootte, maar ook wat betreft hun herkomst. In het wild is de Lelie te vinden in Korea, Japan en delen van Siberië, maar ook dicht bij de evenaar, in India. In Europa is zij inheems in de Kaukasus, de Balkanlanden, Griekenland, Polen, de Alpen en de Pyreneeën. De Lelie is dus echt een wereldreiziger. Daarom koos onze bloemist Tanja van Bijlevelt deze keer voor vele Exoten, Cocos, Asparagus en Flexigras om de prachtige bloem eer aan te doen.

 

EXOTISCHE COMBINATIES

Zoals  u misschien al wist, bieden we een groot assortiment Exoten aan. Niet alleen prachtig blad is bij deze afdeling te vinden, ook prachtige Protea’s, vruchten en meer.  De Lelie is in veel kleuren en soorten verkrijgbaar, voor ons een prachtige kans om onze Exoten aan u te laten zien.

Zo kleurde de geel/oranje Pigface vrucht (Carpobrotus) prachtig bij de oranje lelies. Tanja maakte het geheel af door er flexigras omheen te binden. Een vrolijk boeket voor een vrolijke gebeurtenis.

Of wat dacht u van de roze ananassen en protea’s gecombineerd met de roze Lelie. Deze combinatie zorgt zeker voor een romantische uitstraling. Wist u dat de Lelie symbool staat voor de liefde? In de victoriaanse tijd wist men bij het ontvangen van een zoetgeurende lelie zeker: dit is mijn minnaar.

De stevige bladsoorten als Monstera en Anthurium zorgen voor een goede basis in het boeket. Beide bladsoorten zijn ook prachtig op zichzelf in een vaas, maar misstaan zeker niet met de Lelie.

 

GROEN GEEFT EEN BOOST!

De donkergroene kleur van Cocos geeft de keuren van de Lelie een boost. Het Cocos blad heeft de vorm van een vissenstaart, wat er voor zorgt dat hij op leuke manieren gebogen kan worden.

De stelen Asparagus Meyeri geven een zacht effect. Toch is dit niet helemaal het geval; de steel kan scherpe stekels hebben. Let daarom goed op voor u de takken beetpakt.

Het Flexigras geeft het boeket of arrangement die speciale uitstraling. Het gras kan, zoals de naam al zegt. gebogen, gevlochten en gedraaid worden zonder dat het breekt.

 

KLEURRIJK GROEN MET EEN KLEURRIJKE BLOEM

Een ander groen, afkomstig van onze exotenafdeling, zijn de verschillende soorten Pandanus. Het groene blad is langwerpig en heeft een vrolijke, bonte streep er overheen lopen.  Dit geeft het boeket of arrangement een speels effect. Naast het rechte blad hebben we ook een gevouwen soort.