menu

Webshop login

Groen bij de bloem van de maand: de Roos

Datum
november 5, 2018


Categorieën
Product informatie

DE ROOS

Gedurende de maand oktober staat de koningin van de bloemen in de spotlights.

We hebben het natuurlijk over de Roos. De prachtige bloem past bij elke gelegenheid en in elke ruimte.

In de 16e eeuw maakte wij voor het eerst kennis met de populaire bloem. De populariteit van de roos neemt nog voortdurend toe, en elk jaar worden er weer tientallen nieuwe rassen aan de reeks toegevoegd. Omdat er zoveel verschillende soorten en kleuren rozen zijn, hoeft geen enkel boeket of arrangement op elkaar te lijken. Arrangeur Tanja van Bijlevelt combineerde de bloem met verschillende soorten groen. Laat u inspireren!

EEN BONTE BOEL

De verschillende soorten en kleuren rozen hebben een vrolijke uitstraling.  Om dit nog meer te benadrukken heeft Tanja de rozen gecombineerd met de prachtige grassoort Pennisetum. De zacht-ogende plukken gras geven een speels effect in het arrangement.

Om het verder af te maken gebruikte ze ook Silver Brunia, Populus Bes en Ming, ook wel bekend als Asparagus Umbellatus.

Een vrolijk arrangement, om uw huis op te vrolijken tijdens de herfstachtige dagen.

FRIS EN FRUITIG

Dat er veel verschillende opties zijn met de roos wordt steeds meer duidelijk. Zo maakte Tanja een combinatie van Ming  en sierfruit. Misschien niet het arrangement waar je als eerste aan denkt bij de Roos. Maar zeker niet minder mooi!

Het sierfruit is in verschillende soorten verkrijgbaar. Of u nu liever kiest voor sinaasappel, grapefruit of limoen, er is altijd een vrucht die past bij uw arrangement.

KLASSIEK

De roos doet het ook altijd goed in klassieke boeketten en arrangementen. Bijvoorbeeld gecombineerd met Eucalyptus. Tanja koos ervoor om een enkele roos te combineren met Populus bes en met Steeneik. De combinatie van de witte roos met de groene kleuren geeft een prachtig effect. Gemakkelijk en snel uw interieur versierd.

HERFSTIGE DAGEN

De roos laat zich ook prachtig combineren met echte herfstproducten, zoals Steeneik.

Het groene blad heeft twee kleuren. De binnenkant heeft een lichtere tint dan de buitenkant. Dit zorgt voor een leuk effect.

Gecombineerd met de tweekleurige roosjes is het een vrolijk arrangement.

 

4