menu

Webshop login

Groen bij de bloem van de maand: Chrysant

Datum
augustus 8, 2018


Categorieën
Product informatie

In Azië is deze bloem al eeuwen razend populair. De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan waar men er direct verliefd op werd. Rond 1700 liet de bloem zichzelf ook zien in Europa. We hebben het over de Chrysant.

De vrolijke bloem is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. We zouden bijna vergeten dat de chrysant van oorsprong geel is. Door het brede kleurenpalet kunt u met de Chrysant alle kanten op gaan. Van een zomers boeket tot juist een herfstarrangement, met oranje tinten. Onze arrangeur Tanja van Bijlevelt koos voor de tweede optie.

 

LET IT POP

Door de oranje, gele en donkerrode Chrysanten te combineren met de donkere kleur van de blacktie poppen ze helemaal uit het stuk. Blacktie is naast dat de kleur prachtig is, ook ideaal om te buigen. Het blad is ondanks dat het stevig is, buigzaam en draaibaar zonder dat het breekt. Dit zorgt ervoor dat blad op bijzondere manieren gebruikt kan worden. Tanja koos voor twee verschillende variaties.

De eerste variatie met het blad is op een schaal. Tanja heeft het blad gedraaid tot rolletjes. De bloemen zijn in de verschillende formaten rolletjes gestoken. In eerste instantie zou je niet zeggen dat de rolletjes van Blacktie zijn gemaakt. Dit maakt het arrangement extra speciaal.

Bij de tweede variatie is het blad zo gevouwen dat het haast golvend lijkt. De verschillende vormen en kleuren Chrysanten zijn ertussen gestoken zodat de pot mooi opgevuld is. Het stuk hout maakt het helemaal af.

Of kies net als Tanja voor het prachtige Cordyline Purple. Het blad geeft een goede opvulling aan het boeket of arrangement. Net als Blacktie heeft Cordyline een donkerpaarse kleur, die haast zwart lijkt.

 

EVERLASTING

Ander blad wat perfect een herfstsfeer geeft is geprepareerd blad.  Er zijn verschillende soorten geprepareerd blad verkrijgbaar. Zo zijn er in de voorbeelden Salal, Kastanje en Ruscus te zien.

Geprepareerd blad is blad wat een speciale behandeling heeft gehad. Hierdoor is het blad langer houdbaar en heeft het een oranje, rode of gele tint.  Gecombineerd met de kleuren van de Chrysant maakt het een prachtig geheel,

 

LAST BUT NOT LEAST

Tanja heeft het prachtige Grevillea blad gebruikt in de buitenrand van het boeket. Het blad is dun en heeft een grijsgroene kleur. Omdat het dunne blad op verschillende manieren langs de stam loopt geeft dit een vrolijk effect aan het boeket.