menu

Webshop login

Op bezoek bij Nica Tropical fern

Datum
november 9, 2018


Categorieën
Behind the scenes

Nica Tropical Fern, S.A. (hierna “NTF”) is een in Nicaragua gevestigd familiebedrijf; de onderneming is opgericht in 2016 en produceert ledervaren in Jinotega, in het noordoosten van het land.

 

PRODUCEREN

Toen NTF de plantage kocht was er veel werk te verrichten. De infrastructuur op en rondom de plantage was in goede staat. De opslag- en koelfaciliteiten tezamen met de inpakruimte zijn grondig verbouwd. Op de plantage zijn de bovenlaag en de oude planten afgegraven en vervangen door nieuwe wortels en planten; tevens is er een nieuwe methode van werken geïmplementeerd en is er al rekening gehouden met toekomstige uitbreiding van de plantage. Deze stappen samen met de juiste hoogte en het perfecte klimaat hebben er voor gezorgd dat de plantage gedurende het jaar een hoogwaardige kwaliteit en optimale hoeveelheden ledervaren produceert.

 

DUURZAAM WERKEN

NTF onderscheidt zich op diverse vlakken van andere ledervaren producenten in Centraal Amerika. Een belangrijk verschil is dat tegenwoordig voorkomende ziekten in bodem en gewas niet voorkomen worden door het gebruik van chemicaliën, maar door de inzet van personeel. Intern opgeleid personeel monitort continu de plantage en is verantwoordelijk voor het ontdekken van mogelijke uitbraak van ziekten. Hierdoor kan vervolgens een team van specialisten accuraat op de situatie reageren en snel met oplossingen komen om verdere verspreiding te voorkomen. Hierbij heeft NTF een optimale mix gevonden van meer personeel en minder bestrijdingsmiddelen; meer personeel betekent ook een betere ontwikkeling van de sociaal economische aspecten in de directe omgeving van de plantage.

Op dit moment heeft NTF ruim 90 personeelsleden, waarvan > 50% is vrouw, hetgeen bijdraagt aan een goede en gelijkwaardige ontwikkeling van de bevolking in de regio. NTF betaalt jaarlijks beurzen en schoolgeldbijdragen aan kinderen van werknemers.

Daarnaast levert NTF een belangrijke bijdrage aan de NicaFrance Foundation; deze privé, door vrijwilligers geleide stichting heeft een 5-tal basisscholen gebouwd in de regio van Jinotega en Matagalpa waar circa 3.000 kinderen dagelijks les krijgen. Verder verzorgt zij dagelijks maaltijden voor ruim 4.000 schoolkinderen per dag.

De NicaFrance Foundation in Nicaragua is één van de goede doelen die ook door de WBE-groep vanuit Nederland ondersteund wordt.