menu

Webshop login

Logistiek in de spotlights: UTI Forwarding

Datum
juni 29, 2021


Categorieën
Behind the scenes

Nadat onze producten verwerkt zijn bij onze overzeese leveranciers, zorgt deze Rotterdamse partij ervoor dat wij zonder stress onze producten afgeleverd krijgen.

UTI Forwarding is een Rotterdamse expediteur, die 90000 containers per jaar verscheept op zowel import als op export gebied. Ze staan voor de echte Rotterdamse mentaliteit: niet lullen maar poetsen, hard werken en op z’n tijd een lolletje.

 

Wij gingen in gesprek met Stan de Kramer. Hij vertelde ons alles over het reilen en zeilen binnen UTI. Lees het hele interview hieronder.

 

  1. Kun je ons meer vertellen over het bedrijf?

UTI Forwarding is een Rotturrdamsche expediteur, die 90000 containers per jaar verscheept op zowel import als op export gebied.

“Wij richten ons voornamelijk op koel en diepvries producten, deze worden verscheept middels de z.g.n. reefer containers. Ook voor de WBE groep  verschepen en vervoeren wij de goederen middels deze “koelkasten “.

 

  1. Waar staat jouw bedrijf voor?

UTI staat voor de echte handen uit de mouwen mentaliteit, Rotterdamse mentaliteit. Niet lullen maar poetsen, hard werken en op zijn tijd een lolletje. Waar hard werken in combinatie gaat met een fijne en gezellige sfeer.

Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel.

 

  1. Wat gebeurt er met onze producten op het eerste moment dat jullie erbij betrokken zijn?

Wij organiseren het vervoer van de producten, bijvoorbeeld vanaf Costa Rica of Guatemala. Verder verzorgen wij alle benodigde douane formaliteiten en proberen wij er voor te zorgen dat de containers op tijd bij jullie op het los adres staan.

 

Wij houden uiteraard  nauw contact met de douane. Aangezien Midden-Amerika in hun ogen als risicogebied wordt gezien kan een container nog wel eens gecontroleerd worden.

Wanneer dit niet het geval is organiseren wij het transport naar de opslag van de WBE groep.

 

  1. Hoe lang werken jullie al samen met WBE?

Onze samenwerking met de WBE groep is al een van de oudere binnen ons bedrijf wij werken al meer dan 30 jaar samen met de WBE groep.

De relatie die we hebben gaat dan ook verder dan puur zakelijk, we kunnen rustig zeggen dat binnen onze organisaties een echte vriendschap is ontstaan op diverse vlakken en lagen in beide organisaties

 

  1. Wat zijn volgens jou de voordelen van WBE?

Hoewel wij niets te maken hebben met de producten van de WBE groep, kennen wij de mensen bij WBE wel, waar wij al meer dan 30 jaar mee mogen samenwerken. En wat we daarover kunnen zeggen is dat de WBE groep bestaat uit een gezellige groep hardwerkende mensen, waar wij al geruime tijd op hebben kunnen vertrouwen.

Ik denk dat wij de WBE groep kunnen beschrijven als de perfecte partner: Betrouwbaar, gezellig en een niet te stoppen drive! Zitten uiteraard ook wel wat nadelen aan, zouden wel eens een keer gezamenlijk een biertje willen drinken….

 

  1. Wat is jouw rol binnen het bedrijf?

Mijn rol binnen UTI is op de sales, wat ik voornamelijk doe is het benaderen van nieuwe relaties en onderhouden van contact met bestaande relaties.

 

  1. Hoe ziet jouw dag eruit?

Wat betreft mijn dag kan dit enorm variëren, dat is misschien ook wel de charme van de scheepvaart.

Het is een handel die niet stilstaat. Er is eigenlijk nooit sprake van een dag die hetzelfde is, je komt binnen en de planning kan totaal anders zijn dan wat je verwacht had.

 

  1. Kan jij enkele foto’s of video’s achter de schermen van jouw bedrijf of team met ons delen?

Collega Marc van Overdam is vanaf minuut 1 al betrokken geweest met de WBE groep, hij organiseert ook nog is alle transporten voor de WBE groep. Hij is daarom ook erg gehecht aan zijn Rijnsburgse Boys shirt!