menu

Webshop login

Leverancier in de spotlights: Sicusa

Datum
april 6, 2021


Categorieën
Behind the scenes

“Wij beschouwen WBE als een familielid.” Een mooie quote uit het interview met Ricardo, CEO van leverancier Sicusa.

Al meer dan 11 jaar werkt de WBE groep samen met Sicusa. Producten als Ledervaren en Aralia importeren we hiervandaan. Daarom zijn we extra enthousiast om meer informatie over deze samenwerking te delen.

Deze maand onze Guatemalteekse leverancier Sicusa in de spotlights. Ricardo gaf ons meer informatie over alle activiteiten die komen kijken bij het werken op de plantage in Guatemala.

Lees het gehele interview hier.

 

1. Kunt u ons meer vertellen over het bedrijf?

Het bedrijf werd opgericht in 2009 en is geïntegreerd in 3 plantages: Sicusa, Adecor en Ornamentales La Loma. Eén bevindt zich in het noorden van Guatemala en de andere twee in het centrale gebied, daarom hebben we verschillende weersomstandigheden om onze producten te produceren.

Door met de natuur te werken worden we beïnvloed door elementen die we niet kunnen beheersen, daarom proberen we te blijven innoveren, leren en zoeken naar manieren om efficiënter te zijn, en de uitdagingen aan te gaan, niet alleen van de industrie, maar van de wereld, om kwaliteit te produceren volgens de eisen van de markt.

 

2. Waar staat uw bedrijf voor?

Wij zijn een agrarisch bedrijf dat gelooft dat werknemers het belangrijkste onderdeel van de operatie zijn, hen eerlijk behandelen en goede werkomstandigheden bieden is de basis van alles wat we doen om producten van goede kwaliteit op de markt te brengen.

 

3. Hoe lang levert u al aan de WBE groep?

Onze relatie met de WBE groep bestaat al 30 jaar; als directe leverancier 11 jaar (en tellende)

 

4. Welke producten levert u aan de WBE groep?

Momenteel Ledervaren en Aralia

 

5. Wat zijn volgens jou de voordelen van de WBE groep? 

In al die jaren van onze samenwerking hebben we geleerd dat de WBE groep een betrouwbaar bedrijf is dat met eerlijkheid en steun aan hun leveranciers werkt, in het besef dat we allemaal schakels van dezelfde keten zijn. Wij beschouwen WBE als een familielid.

 

6. Wat is uw rol binnen het bedrijf?

CEO / eigenaar

 

7. Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke dag is anders. Een van de dingen die ik doe is, toezicht houden op de operatie en de coördinatie met het management team dat verantwoordelijk is voor de productie, het pakhuis, de kwaliteitscontrole, enz.

Samen met hen maken we ook de planning om zoveel mogelijk aan de marktbehoefte te voldoen.

Een andere belangrijke taak is onderzoek, dit helpt om te leren, manieren te vinden om beter te worden en efficiënter te zijn. Beheer kosten, kijk naar kansen / investeringen die kunnen helpen het bedrijf te consolideren en onze zakelijke relatie met de WBE groep te versterken.

 

8. Heeft u tips / trucs voor uw product? 

Houd ze goed gehydrateerd met zoet water en vermijd direct zonlicht. Het uiteinde van de steel afsnijden voordat je hem in de vaas plaatst, verbetert de houdbaarheid.