menu

Webshop login

We starten het jaar met de vrolijke Tulp

Datum
december 31, 2018


Categorieën
Product informatie

Het nieuwe jaar openen we met de tulp. Met haar frisgroene blad, unieke vormen en schitterende kleuren is de tulp de ideale kickstarter van 2019.

Onze arrangeur Tanja van Bijlevelt is aan de gang gegaan met de vrolijke tulp. We kozen bij deze bloem een aantal soorten groen uit. Tanja ging aan de slag met een aantal seizoensproducten maar ook de populaire producten die we jaar rond aanbieden mochten niet ontbreken.

Genoeg verschillende arrangementen en boeketten om het nieuwe jaar vrolijk in te gaan! Laat je inspireren.

 

ACHTERGROND TULP

Wie denkt dat de Tulp een echte Nederlandse bloem is heeft niet helemaal gelijk. Wij zijn tegenwoordig de grootste leverancier van de tulp als bol en snijbloem. Maar oorspronkelijk is de tulp inheems in Iran, Afghanistan en Kazakstan.

Met ruim 600 cultivars is de keuze enorm. Of je nu een effen kleur tulp wilt of een met meerdere kleuren, enkel- of dubbelbloemig, met de tulp kun je alle kanten op.

 

TAKKEN

Een klassieke combinatie is de Tulp gecombineerd met het prachtige Heidelbeer. Een mooie combinatie, maar onze arrangeur Tanja wilde meer. Zij combineerde de tulp met Heidelbeer en Magnolia en Ginster.

De kronkelende Magnolia takken geven een speels effect aan de tulpen. Nu nog wachten of de knoppen van de Magnolia zich openen in prachtige bloemen.

Het Ginster is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het subtiele bloempje, in bijvoorbeeld een roze kleur, geeft een leuk detail aan ieder boeket of arrangement.

Ook paars geverfde berkentakken laten zich prachtig combineren! Het leuke aan de berkentakken is dat we ze leveren in verschillende kleuren. Zo is er altijd een kleur die past bij de kleur tulp die u heeft.

Niet overtuigd? Dan is de besneeuwde variant ook prachtig! De sneeuw brengt een winters gevoel met zich mee.

 

STAALBES

De donker gekleurde bessen en het groene blad van de Staalbes geven een chique uitstraling. Gecombineerd met de donkerpaarse tulpen is het een feestje om naar te kijken!

 

POPULAIR GROEN

Ander groen wat zich goed laat combineren met de vrolijke bloem is Salal.

Salal zorgt voor een goed gevuld boeket. Het groen zorgt voor een stevige basis. Het appeltjesblad, zo wordt het ook wel genoemd, heeft een fris groene kleur, perfect matchend met de kleur van het tulpenblad.

Ook de verschillende soorten Asparagus zijn goed te combineren. Tanja koos bij de tulp voor Asparagus Ming. Net als het Salal blad heeft het Asparagus Blad een frisgroene kleur. Het Asparagus geeft een zachte uitstraling aan het arrangement. Prachtig!

Heb je zelf iets gemaakt met de bloem van de maand januari? Of met ons prachtige groen? Stuur ons dan een foto!